Em sembla ridícul atorgar el semàfor vermell al conseller Joan Saura per preferir el xampany francès al cava català. A més, en el comentari que es fa s’afirma que “una cosa es que ho prefereixi, i una altra que ho digui”. És curiós, però em sembla veure que el que es fa és animar a un polític a mentir. A Joan Saura se li pot atorgar el semàfor vermell per ser un desastre com a conseller o per dir que és d’esquerres quan en realitat és de dretes tant pel que fa a matèria de redistribució de la riquesa i allò de “la solidaritat té límits" o el seu conservadorisme cultural. Però no per fugir del localisme arcaic a l’hora de dir en una entrevista quines són les seves preferències gastronòmiques. Jo mateix m’estimo més la pizza a la coca de recapte, o el rock a la sardana.
Però ja se sap, a Espanya encara domina la cultura de “lo mío és mejor”, aquella rèmora rància del nacionalisme decimonònic i del que fins i tot els publicistes d’un rentaplats van fer un anunci on es veia la competició entre Villarriba i Villabajo. Precisament, aquesta fe arcaica, té especial força a Catalunya. I els jovenets de la JNC amb allò del “Catalonia is not Spain”. S’equivoquen, ells formen part precisament de l’Espanya més rància i antiga.
Sergi Sanz
_____
Carta publicada a e-noticies.
Però ja se sap, a Espanya encara domina la cultura de “lo mío és mejor”, aquella rèmora rància del nacionalisme decimonònic i del que fins i tot els publicistes d’un rentaplats van fer un anunci on es veia la competició entre Villarriba i Villabajo. Precisament, aquesta fe arcaica, té especial força a Catalunya. I els jovenets de la JNC amb allò del “Catalonia is not Spain”. S’equivoquen, ells formen part precisament de l’Espanya més rància i antiga.
Sergi Sanz
_____
Carta publicada a e-noticies.
1 comentario:
En vinos, creo que hay algunos españoles que les pueden echar un pulso a los franceses, pero comparar el cava con el champán francés es porque no se ha probado el Dom Pérignon; una caricia para el paladar.
Publicar un comentario