HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

domingo, 13 de abril de 2008

SAURA I EL XAMPANY FRANCÈS

Em sembla ridícul atorgar el semàfor vermell al conseller Joan Saura per preferir el xampany francès al cava català. A més, en el comentari que es fa s’afirma que “una cosa es que ho prefereixi, i una altra que ho digui”. És curiós, però em sembla veure que el que es fa és animar a un polític a mentir. A Joan Saura se li pot atorgar el semàfor vermell per ser un desastre com a conseller o per dir que és d’esquerres quan en realitat és de dretes tant pel que fa a matèria de redistribució de la riquesa i allò de “la solidaritat té límits" o el seu conservadorisme cultural. Però no per fugir del localisme arcaic a l’hora de dir en una entrevista quines són les seves preferències gastronòmiques. Jo mateix m’estimo més la pizza a la coca de recapte, o el rock a la sardana.

Però ja se sap, a Espanya encara domina la cultura de “lo mío és mejor”, aquella rèmora rància del nacionalisme decimonònic i del que fins i tot els publicistes d’un rentaplats van fer un anunci on es veia la competició entre Villarriba i Villabajo. Precisament, aquesta fe arcaica, té especial força a Catalunya. I els jovenets de la JNC amb allò del “Catalonia is not Spain”. S’equivoquen, ells formen part precisament de l’Espanya més rància i antiga.

Sergi Sanz
_____
Carta publicada a e-noticies.

1 comentario:

MUY SEÑORES MÍOS dijo...

En vinos, creo que hay algunos españoles que les pueden echar un pulso a los franceses, pero comparar el cava con el champán francés es porque no se ha probado el Dom Pérignon; una caricia para el paladar.