HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

lunes, 18 de febrero de 2008

UN PREMIANENC A LES LLISTES DE CIUTADANS

Publicat a Diari del Maresme

La notícia diu així:

UN PREMIANENC A LES LLISTES DE CIUTADANS
17.02.08

Es diu Sergi Sanz i va el número 14 a les llistes. Secretari Segon del Consell General, és natural de Premià de Mar i, en aquests moments, està acabant els estudis d'Arquitectura i mai havia militat en cap partit polític fins que va aparèixer Ciutadans-Partit de la Ciutadania, del que és membre des del principi.

Els valors de Sanz

Sergi Sanz ens explica que està a Ciutadans "pels principis que es defensen, i m'hi he implicat seriosament per a sumar esforços de cara a donar a conèixer les idees que defensem. El que ens estructura es una visió ideal de la democràcia i la ferma defensa dels valors que fonamenten la democràcia liberal d'arrel europea: defensa radical del concepte de ciutadania, i també de laïcisme, igualtat i llibertat".

_____

Aquest és el text complet que els hi vaig enviar:

A CIUTADANS

No havia militat abans a cap partit polític. La política m'interessa des de fa temps, però. Em vaig implicar amb Ciutadans des del principi, participant a l'Agrupació de Maresme Sud (amb seu a Premià de Mar) des d'abans del Congrés Fundacional del partit, al que hi vaig assistir com a delegat d'aquesta agrupació. M'hi vaig apropar a través dels manifestos de l'associació cívica Ciutadans de Catalunya -impulsada, com és conegut, per 15 persones entre les que s'hi trobaven intel·lectuals, periodistes i artistes- ja que els compartia plenament. Jo era un més d'aquells que havien votat Maragall pensant que si l'esquerra governava Catalunya es trencaria amb la trajectòria traçada pel nacionalisme conservador de Pujol. La desil·lusió va arribar aviat i la sorpresa, desagradable: el tripartit és l'hereu directe de Pujol i els que deien ser d'esquerres sembla que no ho son. No ho són perquè l'esquerra és llibertaria i igualitària, o no és esquerra.

Estic a Ciutadans pels principis que es defensen, i m'hi he implicat seriosament per a sumar esforços de cara a donar a conèixer les idees que defensem. El que ens estructura es una visió ideal de la democràcia i la ferma defensa dels valors que fonamenten la democràcia liberal d'arrel europea: defensa radical del concepte de ciutadania, i també de laïcisme, igualtat i llibertat (si és que no estan ja englobats en una definició àmplia de ciutadania). És un partit que beu del liberalisme progressista perquè busca la màxima llibertat per a la gent, per als ciutadans. Beu del socialisme democràtic perquè aquesta llibertat no és tal si no hi ha igualtat d'oportunitats per a tothom. Dit amb termes més comuns, és un partit que es situa al centre-esquerra. Un partit que no és dogmàtic, on les conclusions i determinacions que es prenen emanen de la raó i el pensament, i no dels sentiments.

D'aquesta manera, la nostra proposta (veure programa) de cara a les eleccions generals es poden classificar al voltant de quatre eixos:

- Model d'estat
- Defensa de les llibertats i els drets dels ciutadans
- Defensa dels drets socials i l'estat del benestar
- Defensa de la democràcia i la regeneració política.

Salut!

No hay comentarios: