HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

martes, 22 de mayo de 2007

EL PLAT EL DEFINEIXEN ELS INGREDIENTS

Sovint se sent a dir que Ciutadans és un partit indefinit. Que no ens declarem de dretes ni d’esquerres perquè, segons diuen, no tenim les idees clares. I més aviat el problema és que si que en tenim i és per això que preocupem a la resta de partits. Volem regenerar la política, i per a arribar a aquesta regeneració cal començar pels principis. Defensem els conceptes de llibertat, igualtat i laïcisme des del llegat que ens deixa la tradició europea del socialisme i el liberalisme progressista. Hi ha gent que pensa que socialisme significa esquerra, i liberalisme dreta. Per a acabar amb aquesta greu confusió només cal fer referència al republicanisme i a la democràcia liberal. I si tot i així encara no ha quedat clar on es situa el partit caldrà recordar que “quienes contraponen liberalismo y socialismo, o no conocen al primero o no saben los verdaderos objetivos del segundo”. Ho va dir Pablo Iglesias, fundador del PSOE.

El problema dels partits d’esquerra actual, és que s’han refugiat en aquesta etiqueta fins a convertir-la en pura estètica, i alhora han anat abandonant la seva ètica per a la resolució d’algunes qüestions, com ara el repartiment de la riquesa. Es comença dient que els impostos de Catalunya s’han de quedar a Catalunya, i s’acaba demanant que els impostos de Sarrià és quedin a Sarrià. Un ciutadà que guanya 1000 € al mes paga els mateixos impostos visqui al Raval o a Les Corts.

És per aquesta raó que els eslògans de “esquerra per sistema”, “stop dreta” o “stop pijos” són molt relatius.

El plat el defineixen els ingredients. Per no allargar-m’hi més els deixo amb el link a una recepta d’en Juan Antonio Cordero, un company que probablement vostès coneixen perquè escriu articles en aquesta tribuna. El nom del plat és La izquierda hoy.

Sergi Sanz, Coordinador de l'Agrupació de Joves de C's.

_____

Artículo publicado en e-noticies.

No hay comentarios: