HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

lunes, 28 de julio de 2008

SÓC UN MAULET

Deixo aquí una cançoneta que vaig composar fa temps. Té per títol "Sóc un maulet".

La lletra diu així:

Sóc un maulet

Sóc un maulet,
de pura cepa de gen recessiu.
Estaré atent,
val més que tinguis cura amb el que dius.

Sóc un vailet,
porta-estelades, amunt i avall.
No tinc cervell,
me l'he gastat en fumar petards.

Una llengua, una cultura, una terra,
ein reich, ein volk, ein fürer
i vinga a crear fronteres,
on no n'hi ha.

Ein reich, ein volk, ein fürer,
ein reich, ein volk, ein fürer,
maulet.

Sergi Sanz, 2006

Salut!

21 comentarios:

DAVID LIERN dijo...

Buenísima la canción, Sergio.
La verdad es que deberían usarla como himno. Yo de ti le ponia copyright...

Un saludo ;)

Anónimo dijo...

Soc un maulet i soc tontet, un capullet, un ximplet...un totol'haba, vaja...

Anónimo dijo...

aquesta cançó l'has fet tu. precisament les organitzacions marxistes (també les independentistes) defensen que no és només important el pla de repartiment entre regions, sinó de repartiment entre rics i pobres. precisament Maulets es porten molt malament amb CiU i ERC i si alguna cosa els fem és mal electoral.

esteu desinformant respecte el que sóm perqué no ens tragueu, perqué ens atrevim més que ningú a desenmascarar-vos. I insisteixo que no és només una qüestió de repartiment. que fa ciutadans en contra de les 65 hores de treball que volen imposar des d'europa? Si, tu avança cap a la Europa capitalista...

Pel que fa les balances fiscals:
"Les xifres son prou contundents, amb el metode de flux monetari Catalunya tè un diferencial en contra de 14.807.646 milions d'euros i balears te un diferencial en contra de 3.190.065 milions d'euros i en el de càrrega- benefici el de Catalunya es de 11.143.821 milions i el de Balears es de 1.678.186 milions. Com pots comprovar tot i que el percentatge de Balears pugui ser important, l'aportació global de Catalunya està molt per sobre. En quant a Madrid en flux monetari es de 8.911.520 milions d'euros gairebè 5.000.000 milions d'aportació menor que Catalunya i en el de càrrega- benefici 3.000.000 milions mès que Catalunya, com pots comprovar Javier, encara aporta Catalunya aprox. 2.000.000 milions més. Y el dia que es repercuteixint en les balances fiscals on es dur a terme l'activitat ecónomica encara poden empitjorar - pels ciutadans de Catalunya - les xifres, per que hi ha una quantitat molt important d'empreses que tenent l'activitat ecónomica a Catalunya i pagan els impostos a Madrid."

sou els únics cecs que encara no us heu enterat.

I no insisteixis en l'únic argument que tens contra nosaltres basat en la desinformació (com el “ein reich, ein volk, ein fürer” o “una, grande y libre”) segons tu. No sentiràs cap consigna d'aquest estil a ningú de l'esquerra independentista i per contra ens veuràs col·laborar en campanyes a favor dels drets dels immigrants. No hi ha un sol nacionalisme, i per contra i ha nacionalismes que callen a crits el que realment són.

http://www.youtube.com/watch?v=cAOmwnZYXX4

L'únic que sabeu fer és mentir i cobrar-vos vots. Botiflers!

PS: que dolenta la cançó.

Anónimo dijo...

No ho dubtis mai, a cada porc li arribarà el seu sant martí.

Tard o d'hora, tothom sabrà que s'amaga darrere de les vostres podrides paraules, un imperiòs nacionalisme espanyol.

Sergio Sanz dijo...

Vaig fer aquesta cançó perquè Maulets us comporteu com autèntics feixistes. La vaig escriure poc després de les agressions a Arcadi Espada per part de “vailets porta-estelades” a Girona, fa un parell d’anys. Perquè interrompre un acte o agredir la gent, no és manifestar-se. És ser un antidemòcrata, un totalitari, un feixista. I aquest comportaments son típics d’organitzacions com ara “Democràcia Nacional” o “Maulets”.

I podeu dir que sou hereus de Marx, ideològicament, però la realitat és que sou profundament reaccionaris. Marx, que tenia una clara vocació humanista, proposava acabar amb l’alineació de la classe treballadora. El seu discurs era de classe i internacionalista. El vostre discurs és nacional en termes de “nació cultural”, és a dir, una nació excloent, conservadora.

D’aquesta manera quan a la cançó dic “Sóc un maulet, / de pura cepa de gen recessiu.”, el que faig és ficar-me amb les idees profundament conservadores i reaccionaries del nacionalisme. Hi ha “malalties” produïdes per “gens recessius”, i aquestes es donen sobretot quan no hi ha barreja. Evidentment, està fet servir de forma simbòlica. La barreja, la pluralitat, és enriquidora. Els essencialismes porten a la destrucció.

La part de l’“Estaré atent, / val més que tinguis cura amb el que dius.”, senzillament parla d’aquest xantatge, d’aquesta intimidació, d’aquestes actituds feixistes de les que parlava abans.

La següent estrofa parla de la suggestió, de comportaments induïts. D’un estàndard, del “Maulet” tipus. “Sóc un vailet / porta-estelades, amunt i avall” ens mostra una persona jove que s’ha après quatre consignes i funciona amb quatre símbols. I ho fa, precisament perquè “no té cervell”; és a dir, perquè no pensa. No té una visió angular. I a partir d’aquí recordo les consignes d’aquests comportaments. I dius que no sentiré aquesta mena de consignes per part vostre, però la de “una llengua, una cultura, una terra” o “Catalunya catalana” o “España pa los espanyoles”, si no son vostres, s’hi assemblen. Potser la última no, però és de gent que pensar d’una manera semblant.

Passo ara a un altre tema. Els nacionalistes exigeixen balances fiscals per fer creure que “Espanya roba a Catalunya” i amagar la seva mala gestió. Però la realitat és que els territoris no paguen impostos, només ho fan les persones. I demanar que els impostos es quedin on es recapten atenta contra la finalitat social de la redistribució de la riquesa: no és d'esquerres. En un Estat Social cadascú paga segons la seva capacitat i rep segons la seva necessitat.

No s'han de generar desigualtats en funció del que aporta cadascú. No té sentit pensar que Nou Barris robi a Pedralbes perquè aportin menys impostos en relació al que reben. Tampoc que Catalunya robi a la UE per rebre 8.600 milions d’€ en fons de cohesió.

Ciutadans reivindica el valor de la igualtat i la justícia social, defensant els drets de tots el ciutadans, sense privilegis. C's és avui l'únic partit que defensa els valors del socialisme democràtic, i així ho demostra tant al Parlament de Catalunya com als municipis on té representació.

Sobre la directiva europea de les 65 h, C’s ja s’ha manifestat en contra:

http://www.ciudadanos-cs.org/jsp/publico/salaprensa/detalle_comunicado.do?comunicado_id=363

Insisteixo, jo sóc republicà. No botifler. Per cert, els Maulets eren els que defensaven una Espanya regnada pels “aústries”.

Salut!

PD. Núria, el temps em donarà la raó. Vosaltres sou "caspa" i el progrés, encara que no ho volgueu, és imparable.

Anónimo dijo...

coneixes el delicte d'injuries i calumnies?

Anónimo dijo...

Llistat de mentides de la gent de ciutadans:

"en termes de “nació cultural”, és a dir, una nació excloent, conservadora">mentida

"“Catalunya catalana” o “España pa los espanyoles”">aquesta consigna és d'un nucli anomenat UNC amb la qual la gent de Maulets es porta com el cul. Ens estàs adjudicant més merda que no és nostre. perquè? perquè mentir surt a compte.

"“una llengua, una cultura, una terra”">traduït al alemany "eine sprache, eine kultur, eine land". bastant diferent a parlar d'un lider (som un moviment assembleari), d'un regne (reiche), aixó ho fan precisament els blavers, la tropa de txoc contra el nacionalisme català a valència o "ein volk", fet que podem assumir plenament, si té a veure amb la nació, no amb l'estat. els que identifiqueu nació amb estat sou vosaltres i és això el que és reaccionari. vaja, ja veig que d'esquerres que ets que no saps ni diferènciar els valors que distingeixen diferents consignes.

L'estat espanyol persegueix l'assimilació i per tant la desaparició lenta de la cultura catalana com va fer cuasi del tot amb la cultura extremenya, la canària i la cantabra... i la vostra demagògia va encarada a col·laborar amb aquesta estratègia.

Respecte a les balances fiscals no tinc ganes de discutir amb tu. És tan bruta la demagògia que useu fent com si els "territoris" no tinguéssin una gent que paga impostos i unes administraicions que els representen, i diferents nivells de vida quant les balances fiscals són en termes absoluts... en fi. anticatalans a més no poder basant-vos en una "igualtat" teòrica que serveix per crear una desigualtat real.

"C's és avui l'únic partit que defensa els valors del socialisme democràtic" ajjaajajajajajaajajaajjajajaa

amb l'inquebrantable suport del mundo i jimenez losantos.

en fi.

Anónimo dijo...

Muy acertada, sobre todo "gen recesivo"... vuelta a la Alemania de la década de los treinta del siglo pasado.

Española con RH-

Anónimo dijo...

Me ha resultado muy ilustrativo leer tus opiniones en este blog, y tus respuestas a los que te critican, aunque tengo la sensación de que intelectualmente no estáis al mismo nivel.

No hay mayor demostración de inferioridad argumental que opiniones como:
"no tinc ganes de discutir amb tu"
o más claramente aún, ésta:
"ajjaajajajajaajjajajaa"

Por cierto, la imagen de los maulets monárquicos es de traca.

MA

Anónimo dijo...

sou com els blavers. aneu de superiors intelectualment.

vosaltres, a seguir mentint.

Sergio Sanz dijo...

Al maulet anònim,

el concepte de nació cultural a societats cosmopolites, postmodernes, com eix de les polítiques públiques porten a l’exclusió, la discriminació. És igual en que es fonamenti aquesta nació “transcendent”; la religió, la llengua, les tradicions... Tot aquell que està considerat membre d’aquesta nació veurà els seus drets vulnerats.
A Catalunya, l’eix és la llengua catalana. I per aquesta raó el que retola en una altra llengua el seu comerç rep una sanció administrativa. Per aquesta raó és vol apartar el castellà de l’escola (tant de la vehicularitat com de l’ensenyament: tercera hora). És precisament el nacionalisme el que atempta contra la cultura, els essencialismes culturals van en contra de la pluralitat, de la llibertat.

Sé perfectament que la consigna de “Catalunya Catalana” és d’UNC, y que “España pa los españoles” és una consigna de gent que pensa semblant. Però el model de societat que voleu no s’allunya d’això. La integració d’un immigrant per vosaltres passa per l’assimilació cultural i no per la capacitat del nostre sistema de planificar els serveis en funció dels nous fluxes democràtics i oferir, com a tots el ciutadans, les millors condicions que permetin la seva emancipació en termes socials. I la cançó es permet llicències simbòliques. Efectivament, “ein reich, ein volk, ein fürer” no significa “una llengua, una cultura, una terra”. Però si l’eix guía és la llengua (o el nou líder), la cultura és el poble i la terra el regne ambdues tenen quelcom a veure.
Una nació (d’Estat-nació) la forma la gent que gaudeix d’igualtat de drets i deures en un país. Espanya avui és una nació, Catalunya –després d’una secessió- podria ser-ho (la construcció nacional, com quan es construeix un edifici, consta en aixecar una cosa que no existeix), i tant de bo, algun dia l’Estat-nació sigui la UE.

Finalment, si no vols parlar de les balances fiscals, no en parlis. Però un mileurista extremeny té la mateixa balança fiscal amb hisenda que un mileurista català. I el que cobra 10.000 € al mes, efectivament te una balança fiscal més descompensada. Però si un Estat Social funciona és justament per això.

A la maulet amb RH-,

això de l’RH- és d’Arzalluz, que tal i com era el fundador del seu partit, té seriosos problemes amb la democràcia.

La frase sencera, i potser cal que l'aclari, és “de pura cepa de gen recessiu”. Exposa la importància que donen alguns al llinatge “de pura cepa”. El “gen recessiu” és el símbol de la reclosió, de la falta de perspectiva, de la mentalitat tancada.

MA,

me alegra que te hayan gustado mis opiniones. Yo también creo que intelectualmente no estamos en el mismo plano.

Sobre los Maulets, lo explico algo mejor ya que por lo visto me vienen visitando unos cuantos. Éstos eran monárquicos, pero por una serie de intereses estaban a favor de que los austrias sucediesen el Reino de España, en lugar de los borbones. Como sobre ese pasaje de la historia se construye uno de los mitos del nacionalismo catalanista toman ese frente como nombre sin atender a que en realidad ni eran secesionistas, ni eran en absoluto modernos.

Salud!

Anónimo dijo...

quins arguments¿ el millor argument és la dada objectiva, les balances fiscals, el cos de funcionaris, els dèficits estructurals... vosaltres esteu anclats en el passat amb tanta història. països catalans! projecte de futur!

sou la caverna amb maquillatge progre-centrista republica i tot el que vulguis. la negació de la negació que és afirmació d'espanya, és a dir, nacionalistes espanyols. curt i ras. el vaixell de la hipocresia serà com un globus que s'infla i peta.

Anónimo dijo...

Para los nacionalistas no sólo se debe ser catalán, sino ejercer como tales. Dicho de otro modo sólo se puede ser catalán de una manera: la que el nacionalismo impone. Y a esto se le llamaba hasta hace poco fascismo. Digase de las personas que no respetan las ideas de los demás.

Sergio, no te llegan ni a la suela de los zapatos, yo los llamaría Crito Rey de la lengua la terra i el cel.

El guacho de Hostafranc. Catalán
castellanohablante desde que nací.

Jefe Rojo dijo...

Todo en el hipnótico nacionalismo catalán es una estafa los maulets son austracidas el mil-lenari es otra estafa planificada por el nacionalismo romántico que ha prendido en el alma de cientos de catalanes ávidos de pasado, sedientos e raíces que confirmen sus sueños. Casi todos han conmemorado una leyenda fabricada a las puertas del siglo XX por unos cuantos publicistas electorales que han legalizado por otros tantos historiadores a sueldo del nacionalismo y cuya autenticidad ha dependido de la desvergüenza informativa de unos y del silencio prudente o abochornado de otros.

Algunos de estos que intentan vanamente desacreditarte deben creer que Guifré el Pilós ya bailaba sardanas en sus ratos libres. Y el "cant del segadors" seguro que se creen que que su origen es de la guerra de 1640 por eso del "cop de hoz". cosa que es una bella melodía épica de 1889 que el catalanismo ha ido imponiendo como himno de nacional. La Sardana era una danza comarcal del Ampurdán que a principios del siglo xx los catalanistas la convirtieron en baile nacional. La Jota tiene más raices, si por raices fuera. Aunque ésta ya no marcaría las diferencias.

El catalán será el idioma autóctono o histórico, pero ¿propio? eso invita a la exclusión del otro idioma propio de Cataluña, el castellano, desde la época de los Trastamaras por lo menos.

Jefe Rojo. Hijo secreto del noi del sucre.

Anónimo dijo...

animo sergio, animo ciutadans

www.ciutadansbaixnord.blogspot.com

Anónimo dijo...

Sergio, ánimo. Eres de lo mejorcito que hay en el partido. Un chico joven, implicado, creativo, con ganas de cambiar las cosas. Somos muchos los que vemos en ti a un chico con mucho futuro, que aportará grandes cosas a la lucha contra el nacionalismo, sea del tipo que fuere. Abajo las banderas, abajo las fronteras!

Anónimo dijo...

Viva Lerroux! Maulets fascistas!

Anónimo dijo...

La cancioncita en sí, separaándola de cualquier otra valoración al margen, no es ni para el festival de Benidorm, las cosas como son.

Por otra parte, no es un ejemplo de elegancia. Después de eso, ¿qué se le puede pedir a los Maulets?
O sea, que la gran esperanza blanca que paecía que iba a ser Ciutadans, se ha qedado en gente que insulta a otra gente y un coro que vitorean.

¿Dónde ha ido a parar Ciutadans?

Manolo el del bombo

Anónimo dijo...

La mímesis y el sarcasmo son recursos que no todo el mundo está preparado para entender y apreciar. Los fans de gente como David Bisbal o Alejandro Sanz, se meten con este chico diciendo que insulta. Es lógico, estos detractores, son los mismos que ponen a parir a Joaquin Sabina, Albert Pla, Krahe... Si tuviesen la facultad de leer entre líneas, quizás no opinarían igual, pero claro, eso es pedir peras al olmo.

Iv3ttE dijo...

Tiu, cantes fatal i bueno... Jo vaig de parts dels maulets perquè eb sóc una ;)
Sou patètics.

Sergio Sanz dijo...

Ja Ivette, tens raó. Canto fatal i mai m'hi he esforçat massa per millorar. De fet, tal com ho faig ja em serveix per a passar-m'ho bé.

Em sap greu que tú, amb 15 anyets, siguis una d'aquestes vailetes porta estelades de les que parlo a la cançò, neguitosa per la glòria de la pàtria catalana, que reprodueix les consignes com clons sortits d'un laboratori i que són amplificades, entre d'altres, per grupuscles i grups com Obrint Pas. No obstant, com que tinc amics que a la teva edat també feien aquestes coses, confio fent honra al teu nom, aconseguiràs autodeterminar-te com a persona i no dependràs mai més dels teus orígens, sinó que decidiràs amb tota la independència de qui es sap lliure.

Filosofia llibertària a la que, ves per on, jo em vaig apropar quan tenia la teva edat i que em feia escoltar música d'arrels àcrates i anarquistes.

Respecte a la cançó, la vaig composar després de que un grup de Maulets (com tú) impedissin violentament que l'Arcadi Espada donés una conferència a Girona. D'això que fan els teus amics se'n diu feixisme.

Salut
Sergi