HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

jueves, 7 de agosto de 2008

ENTREVISTA A ANTONIO ROBLES

Os dejo el link a una entrevista que le hice a Antonio Robles el pasado día 25 de julio motivada por la reedición de "Extranjeros en su país".

Leí el libro tras su presentación en Barcelona. Aprovecho para recomendarlo porque refleja a escala humana como se vivió la imposición lingüística en los años 80 en los centros de enseñanza. El libro está lleno de referencias bibliográficas y absolutamente documentado, y da argumentos racionales para la defensa del bilingüismo.



Salud!

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Realmente estais enfermos.
Iros a defender la supremacia del castellano (ai, perdón, vuestro supuesto bilingüísmo) a Portugal. Allí vuestros hijos (a los que considerais menos inteligentes que los niños catalanohablantes, así os va...) tampoco pueden estudiar en su lengua materna.
Ah, no, claro... que España no tiene ningún derecho de conquista sobre Portugal, me olvidaba...

Anónimo dijo...

Ah, que solo los "puro" podreis permacer en Cataluña, sr. anonymous said diga usted !Viva la raza!, catalana pura de corazón, espiritud y lengua. Viva la libertad.
EnUnLugarDeReus

Anónimo dijo...

¿Pero que tonterias dices EnUnLigarDeReus?
¿Quién ha hablado de "purismo" de "raza", etc...
Repito, estais enfermos.
Si quieres responder, responde con argumentos y no con tonterias.

Sergio Sanz dijo...

Tu mismo, Anónimo Primero, al tratar a los catalanes que tienen por lengua propia el castellano como extranjeros estás estableciendo diferencias de ciudadanía entre "catalanes puros" y "catalanes a corregir o expulsar".

Per cert, si vols pots escriu-re en català quan facis els comentaris. És també la meva llengua pròpia, com el castellà. Tinc la sort de parlar totes dues amb la família. Ara bé, jo no defenso el dret de les llengües a existir. Són les persones les que tenen drets. I d'això, tots els nacionalistes, se n'han oblidat si és que el que hi ha no és, directament, mala fe.

Salut!
Sergi

Anónimo dijo...

Buen entrevistado y buen entrevistador.

Anónimo dijo...

Sergio Sanz, jo no he parlat de catalans purs ni d'expulsar ningú. La meu mare és d'Almeria... així que no manipulis. I si, ella va ser estrangera, ara ja no s'hi considera tot i que no domina massa el català.
Teniu una fantasía muntada en la que us persegueixen i us volen expulsar... i així us va...
Esteu malalts!

Anónimo dijo...

Hacía tiempo que no escuchaba una entrevista tan clara y didáctica.
Quizás por eso,algunos se molestan tanto y solo se les ocurre hacerse los ofendidos y exclaman:
¡esteu malalts!

Pobrecillos, como no tienen argumentos, sólo se les ocurren tonterietas y gracietas. Pero ni un solo argumento.

Ánimo, que a pesar del boicot mediático del oasis catalán, estamos en el buen camino.

Salud
Mengis Kan

Sergio Sanz dijo...

Potser serà que allò de "iros a Portugal" no es expulsar a ningú. Però és convidar a marxar a qui no t'agrada tenir com a veí.

La fantasia la tenen aquells que consideren que multar a la gent per fer servir el castellà, que és llengua pròpia de més de la meitat dels catalans i oficial a tot el país, és un acte de justícia. Les sancions són reals. La fantasia la tenen aquells que consideren que apartar el castellà de l'ensenyament no perjudica la formació dels estudiants.

Tu ara, imagina que a la Vall d'Aran et multessin per retolar en català perquè allà tenen l'occità (o aranés). Imagina que el català s'apartés del sistema educatiu. O qué a Barcelona et multessin per retolar en català. És democràtic?

Et recomano que llegeixis el llibre, encara que sigui només per parlar amb coneixement de causa.

Salut!

Anónimo dijo...

Que no és convidar a marxar a ningú! És convidar-vos a fer una manifestació a algun poble de França (o Portugal) on hi hagi molts espanyols per a que les escoles públiques facin les classes en espanyol. A veure què passa...

Com és que només us manifesteu en territori "espanyol"? Com és que no demaneu classes públiques en àrab a Salt? Parlem de drets de les persones o parlem d'Espanya?

És fer-vos veure que de defensors dels drets individuals res de res. En tot cas dels drets dels espanyols individuals. Teniu algun escrit reclamant la oficialitat del català a la Catalunya francesa per no discriminar els catalanoparlants? Teniu algun lloc on pugui veure que denuncieu la manca de places (90.000, concretament) per l'escolarització en valencià?

Hipòcrites!

Sergio Sanz dijo...

Apreciat Anònim (possat un nom),
en primer lloc demanar-te una mica de sentit de la realitat. El partit en el que participo defensa una ensenyança en les llengües oficials, que a Catalunya son dues: el castellà i el català. La nostra comunitat política es Espanya i en d’anar cap a una UE amb més capacitat reguladora, no a fragmentar comunitats polítiques existents.

Sobre l’ensenyament de les llengües, si demogràficament hi ha demanda suficient, em sembla perfecte que s’ensenyi àrab a les escoles públiques de Salt. Ciutadans és un partit que defensa fermament l’ensenyança pública.

En una democràcia avançada, laica, justa i igualitària, els drets de les persones configuren un dels eixos fonamentals del sistema polític. I les idees que defensem com a partit son les mateixes a tot arreu.

Salut!