HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

sábado, 10 de febrero de 2007

EL LIBERALISME SOCIAL I POLÍTIC FRONT EL “BIG BROTHER”

L’altre dia llegia una carta d’opinió signada per Laura Calçada, de la JNC de Sabadell. L’article en qüestió, titulat L’espanyolització de Catalunya és una reivindicació de la catalanitat de Catalunya. Els nacionalistes espanyols diuen allò “España pa los españoles”.

Diu que els mitjans de comunicació han d’ajudar a que la gent se senti catalana. Imagino que, com que pertany a un partit democratacristià, també li agradaria que els mitjans col·laboressin a la cristianització de la població, ja que hi ha molts que som ateus, i hi ha d’altres que professen religions diferents. Segons ella també haurien de difondre la nostra bonica història. Però clar, difondre la nostra i no la d’altres exigeix establir una frontera entre el que és i el que no és la nostra història. Jo no m’atreviria a dir que els senyors Montesquieu o Locke no formen part de la nostra història ja que, al cap i a la fi, foren els pares de la separació de poders i això és tant nostre com el pa amb tomàquet, les hamburgueses, el shawarma o el gazpacho. Estic completament d’acord en que s’ha de conèixer la història, però també cal entendre-la en el seu context.

Continuem la doctrina del bon català amb la necessitat imperativa de parlar sempre en català als immigrants. Segueix parlant de la necessitat de que els mitjans siguin de centralització catalana i que difonguin la llengua i els costums del país, una autèntica obsessió de control dels mitjans de comunicació, però clar es tracta d’aconseguir un mètode per a uniformitzar la societat segons els paràmetres de comportament desitjat i acabar així amb els infidels.

No es pot concebre un país lliure i democràtic, i alhora parlar de l’adoctrinament a través dels mitjans de comunicació, com fa la Laura. Si es vol una societat basada en la igualtat de la ciutadania, la llibertat civil i pública, el laïcisme religiós i de qualsevol mena d’identitat cal anar de la ma del liberalisme social i polític, i és per això que a Ciutadans arribem a la conclusió de que cal rebutjar el nacionalisme. El control dels mitjans des del poder és propi del “Big Brother”, no dels demòcrates.

Sergi Sanz, Coordinador de l'Agrupació de Joves de C's.

_____

Artículo publicado en e-noticies.