HACIA UNA IZQUIERDA CÍVICA

...este planteamiento, que definimos como Izquierda Cívica, constituye el núcleo del discurso político de Ciutadans y recoge el valor humanista del liberalismo político y la sensibilidad social del socialismo democrático. Es un proyecto liberal, porque se orienta a la libertad de los ciudadanos para ser y para elegir los términos de su proyecto vital. Es un proyecto que se sitúa a la izquierda, porque no concibe una libertad efectiva sin justicia social y sin igualdad real de oportunidades para todos...

miércoles, 11 de octubre de 2006

ELS FORNS SOCIALS

Des d’una posició d’esquerra no es pot restar en silenci quan es veu que els diners què es paguen com a impostos i pels què es desitjaria una finalitat social es fan servir per altres coses que res hi tenen a veure amb això. El repartiment de les recaptacions hauria d’acabar amb les diferències entre els sectors més benestants i els més desfavorits de la societat on hom dona el que pot i rep el que necessita per a què tothom pugui gaudir d’igualtat d’oportunitats. Però hi ha un problema greu en la gestió i és que els nostres polítics, tot i que hi ha carències a la sanitat, a les possibilitats d’accés a l’habitatge, a les pensions, a l’ensenyament i molts altres exemples, destinen una gran part dels nostres diners a unes prioritats que son caprici de les seves passions.

Fem un exercici molt senzill: imaginem que un dia qualsevol els pares d’un nen estan preparant el dinar a casa i li encarreguen al seu fill que vagi a comprar el pa. El fill surt de casa a comprar i torna havent gastat els diners que li han donat els pares en un còmic. El nen ha decidit permetre’s un caprici que suposa un agreujament cap el bé comú. Podem avaluar l’acció del nen com un acte de mala fe i no com un error. Ell no s’ha equivocat, ha fet el que ha volgut.

Nens com aquest ara són polítics i tenen una gran passió capriciosa cap a un còmic al què són subscriptors que es diu “construcció nacional”. Mentrestant no tothom té les mateixes oportunitats per a anar a comprar el pa al forn sanitari, al forn immobiliari, al forn de les escoles o a molts altres forns.

Som uns quants els que estem farts de veure que estem subscrits a aquest còmic i veure que els forns socials no funcionen. Per això ha nascut ‘Ciutadans - Partit de la Ciutadania’, per a solucionar-ho.

Sergi Sanz, Agrupació de Joves de C's.

_____

Artículo publicado en e-noticies.